Horti Footprint Circle Member

Certifeye

Certifeye is een online platform waarmee organisaties transparantie door de hele toeleveringsketen heen kunnen vergroten en automatiseren. Door het delen van certificaten, CO2-voetafdrukken en andere relevante documenten, kunnen producenten, veredelaars, handelaren en eindafnemers inzicht krijgen in de informatie die er voor hen toe doet. Vervolgens kunnen zij deze kennis inzetten om weloverwogen keuzes te maken zowel op productniveau als diepgaande samenwerking met gelijkgestemde partijen.

Over Certifeye

Automatisering in de tuinbouwsector

Jaren geleden is Certifeye deze weg ingeslagen om de administratieve last voor gebruikers te verlagen dankzij automatisering. Onderweg kwam Certifeye de vraag naar verduurzaming tegen en hebben deze volledig omarmd. Door deel te nemen aan Horti Footprint Circle wil Certifeye de partijen die hun route kruisen zo goed mogelijk ondersteunen in het bereiken van hun (duurzaamheids)doelen.

Certifeye platform

“De toekomst van de keten is duurzaam. Dat zie je aan de vraag van de consument, het gedeelde bewustzijn over de noodzaak voor verandering en de toenemende samenwerkingsverbanden die met dit doel ontstaan.”

Marlies Verbruggen, accountmanager
Producten

Certifeye kan worden gebruikt voor certificaat-, document- en databeheer, waarmee de uitwisseling van certificaten, vragenlijsten, labresultaten, footprints en andere documenten tussen klanten en leveranciers geautomatiseerd wordt.

Certifeye certificaten

Certifeye Wallet

Het platform is inzetbaar in elke fase van de toeleveringsketen; met de gratis Certifeye Wallet kan de producent met gemak de vereiste documenten naar de handelaar sturen en hem op de hoogte houden over nieuwe versies van deze documenten. 

Handelaren en eindafnemers kunnen met de Business Licentie van Certifeye meer inzicht krijgen in de nalevingsstatus van hun leveranciers, documentverzoeken indienen en middels vragenlijsten op de hoogte blijven over de ontwikkelingen binnen de organisatie. 

TRANSPARANTE INFORMATIEUITWISSELING

Informatieuitwisseling bevordert transparantie door de keten heen op een laagdrempelige manier. Organisaties kunnen in een oogwenk zien aan welke standaarden hun leveranciers voldoen, terwijl de leveranciers hun documentatie enkel bij het ontvangen van een nieuwe versie hoeven bij te werken.

Waarom Horti Footprint Circle?

Certifeye als Horti Footprint Circle member

Als dienstverlener met klanten in de bloemen-, planten- en voedingssector neemt Certifeye de verantwoordelijkheid in het faciliteren van verduurzaming binnen de keten. Certificaatvereisten komen ten slotte vaak overeen met wat er wordt gezien als duurzaam ondernemen. Denk hierbij aan arbeidsomstandigheden, het gebruik van bepaalde pesticiden en het waarborgen van de veiligheid van de geproduceerde goederen.

Door deel te nemen aan Horti Footprint Circle hoopt Certifeye ervaringen en opgedane kennis te delen met andere partijen die op hun beurt worden geïnspireerd met expertise van Certifeye, en samen de weg naar verduurzaming kunnen vervolgen.

Bekijk andere Horti Footprint Circle-members
Scroll naar boven