Horti Footprint Circle Member

Den Ouden

Wij creëren oplossingen die bijdragen aan een duurzame leefomgeving. Dat doen we met slimme infrastructuur, totaaloplossingen voor een gezonde bodem en circulaire biobased producten en diensten.

Over Den Ouden

Groene oplossingen waarbij circulariteit centraal staat

Als familiebedrijf is Den Ouden er voor volgende generaties. We willen ervoor zorgen dat na ons diverse generaties prettig kunnen wonen en werken, voldoende en gezond voedsel kunnen eten en kunnen ontspannen in hun leefomgeving. Ons doel is daarom om de leefomgeving duurzamer door te geven aan de volgende generatie(s). Dit doen we door de bodem gezond, vruchtbaar en leefbaar te maken.

GROENE RESTSTROMEN

Den Ouden Organic B.V, onderdeel van Den Ouden, draagt zijn steentje bij aan dit doel. Al jarenlang beschouwen wij groene reststromen namelijk niet als afval, maar als waardevolle herbruikbare grondstof; een grondstof die bijdraagt aan jaarlijks bijna 50.000 ton CO2-reductie, aan een circulaire economie en aan klimaatadaptatie.

BIOBASED GRONDSTOFFEn

Heeft u groene reststromen, dan kunt u bij ons terecht voor een duurzame inname en verwerking ervan. We nemen groene reststromen zoals houtachtige stromen, gras en blad in en verwerken deze op dertien productielocaties in Nederland tot circulaire oplossingen voor aannemers in de openbare ruimte, akker- en tuinbouwers, potgrondbedrijven, hoveniers en groene energieproducenten. We bieden onder andere compost, bodemverbeteraars, grondstoffen voor de maakindustrie en klimaatadaptieve parkeer- en terreinverharding.

“Het begrip duurzaamheid vertalen wij naar levensduur en milieu-impact, anders gezegd sterke planten en gezond voedsel produceren met de laagst mogelijke impact op het milieu.”

Joris van de Vleuten, Directeur
Producten

Bent u op zoek naar producten die bijdragen aan veenreductie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Als marktleider in RHP-compost produceren wij namelijk verschillende soorten circulaire veenvervangers. Eén van de veenvervangers waarvoor u bij ons terechtkunt, is Hortifibre.

Hortifibre Den Ouden

Hortifibre®

Hortifibre® is een hoogwaardige, herwinbare en duurzame grondstof voor professionele groeimedia en wordt geproduceerd uit lokaal vrijkomende incourante houtstromen van zagerijen. De gepatenteerde technologie produceert een zeer stabiele vezel, zowel in opslag als in het substraat. Dit maakt het een zeer onderscheidend product in de markt. Niet voor niets kiezen steeds meer professionals voor Den Ouden Organic als hun betrouwbare partner in herwinbare grondstoffen. De vezel is een veenvervanger en zorgt voor een snelle en gezonde wortelontwikkeling en een goede wateropnamecapaciteit. Daarnaast bieden we premix aan, dit is een mix van houtvezel en compost.

Waarom Horti Footprint Circle?

Den Ouden als Horti Footprint Circle member

Ons doel is om de wereld van de teelt te verduurzamen. Als team van specialisten weten we maar al te goed dat dit ons niet alleen gaat lukken. We moeten dit met de gehele keten doen. Als producent en leverancier van substraat-grondstoffen voor teeltsubstraten, voelen we ons verantwoordelijk om gezamenlijk de milieu-impact positief te beïnvloeden.

Bekijk andere Horti Footprint Circle-members
Scroll naar boven