Horti Footprint Circle Member

DryGair Energies

DryGair ontwikkelt innovatieve en efficiënte ontvochtigingsoplossingen voor commerciële tuinbouw, waaronder kassen, binnenkweekruimtes en droogkamers. Het systeem is ontwikkeld bij Volcani A.R.O., het agrarisch onderzoekscentrum van Israël, met als doel de inefficiëntie van traditionele vochtreguleringsmethoden op te lossen.

Over Drygair

Grootschalige luchtontvochtiging voor de tuinbouw

Het DryGair-systeem biedt een actieve en efficiënte methode om de luchtvochtigheid binnenin een gesloten kweekfaciliteit te verminderen. Hierdoor kunnen telers hun kassen gesloten en geïsoleerd houden, in plaats van ventilatieopeningen en ramen te openen om vocht af te voeren.

Duurzaamheid zit in ons DNA. Het is de missie van DryGair om de energiebehoefte van commerciële teelt te verminderen en de ecologische voetafdruk van voedsel-, medicijn- en sierteeltproductie te verkleinen.

Telers over de hele wereld gebruiken het systeem om de luchtvochtigheid te reguleren, ziektes te voorkomen en energie te besparen. Volgens proeven en rapporten van klanten vermindert het effectieve gebruik van DryGair het energieverbruik gemiddeld met 50% in vergelijking met traditionele vochtreguleringsmethoden.

“Onze visie voor de toekomst is niet veranderd, het is altijd een duurzamere tuinbouwsector geweest. Door samen te werken met andere gelijkgestemde bedrijven en professionals geloven we dat we een stap dichter bij het bereiken van dit doel zijn. Bewustwording creëren en gemakkelijke toegang bieden tot duurzame praktijken en producten is een van de grootste uitdagingen, en met het Horti Footprint Circle-programma zijn we zeker een paar stappen dichterbij.”

Ziv Shaked, Vice President Sales & Marketing
Product

Toonaangevende luchtontvochtigers voor commerciële kassen, teeltruimtes en droogkamers

DryGair-ontvochtigers bieden krachtige, effectieve en zeer efficiënte vochtregeling die speciaal is ontworpen voor grootschalige tuinbouwomgevingen. DryGair biedt een actieve oplossing voor vochtvermindering, met slechts een fractie van de energievereisten.

Het DryGair-systeem is gepatenteerd en omvat zowel actieve ontvochtiging als unieke luchtcirculatie, waardoor uniforme en ideale omstandigheden voor teelt worden gecreëerd in de hele kweekfaciliteit.

De mogelijkheid van het systeem om energie te besparen komt niet alleen voort uit de efficiëntie ervan, maar ook uit de mogelijkheden die het biedt. Met DryGair kunnen telers hun kas volledig isoleren met thermische schermen en warmteverlies vermijden. Het maakt het mogelijk om het volledige klimaat te regelen vanuit de ruimte en optimale omstandigheden voor de gewassen te bieden tegen een minimale energiekosten.

Waarom Horti Footprint Circle?

DryGair als Horti Footprint Circle member

DryGair is aangesloten bij Horti Footprint Circle om te helpen bij het verminderen van de ecologische voetafdruk van de tuinbouwsector.

De energie die wordt geïnvesteerd in het telen van gewassen in een gecontroleerde omgeving is een van de grootste bijdragers aan de algehele voetafdruk van de industrie. DryGair pakt dit probleem rechtstreeks aan door productiefaciliteiten over de hele wereld in staat te stellen hun energieverbruik aanzienlijk te reduceren en daarmee hun koolstof- en milieubelasting te verminderen.

Met haar deelname aan het programma streeft DryGair ernaar om bewustzijn te creëren over de inefficiëntie van gangbare klimaatregelingsmethoden, door een effectieve en haalbare oplossing te bieden.

“De deelname aan het Horti Footprint Circle-programma past perfect bij DryGair. Duurzaamheid is wat ons bedrijf drijft, en we zijn erg blij om deel te nemen aan een programma dat het milieu op de eerste plaats zet. Het is precies waar we willen zijn.”

Ziv Shaked, Vice President Sales & Marketing
Bekijk andere Horti Footprint Circle-members
Scroll naar boven