Horti Footprint Circle Member

Bamboo Village

Via Bamboo Village compenseert u uw CO2-uitstoot met de aanplant van bamboe en draagt u actief bij aan het tegengaan van klimaatverandering.

What we do

Koolstofcompensatie voor uw bedrijf

Bent u stappen aan het zetten naar een meer duurzame bedrijfsvoering? En zoekt u manieren om de CO2-uitstoot van uw bedrijf te verminderen? Bij ons kunt u niet alleen de CO2-uitstoot van uw organisatie, maar ook van uw producten compenseren op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier.

Het compenseren van CO2-uitstoot is waardevol voor bedrijven om verantwoordelijkheid te nemen in de strijd tegen klimaatverandering. Dit stelt u in staat om de nadelige impact van uw bedrijfsactiviteiten op het milieu te verminderen, wat gunstig is voor het imago en de reputatie van uw bedrijf.

Hoe het begon

Bamboo Village is opgericht in 2018 met het doel om zowel armoede als klimaatverandering te bestrijden. Door het planten en laten groeien van bamboe wordt CO2 geabsorbeerd, waardoor er minder koolstofdioxide in de atmosfeer terecht komt. Zo wordt de opwarming van de aarde tegengegaan.

oVER BAMBOO VILLAGE

Waarom bamboe?

Bamboe staat bekend om het vermogen snel CO2 op te nemen, snel te groeien en komt van nature voor in Afrika. Bij het aanplanten van jonge bamboe door de inwoners houden we rekening met een milieuvriendelijke teelt. Zo maken we geen gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, wordt het onderhoud veelal met de hand gedaan en maken we gebruik van de rivier op eigen land.

De biodiversiteit van de plantage staat hoog in het vaandel. We zorgen ervoor dat de plantage niet kaal gemaaid wordt, zorgen voortdurend voor bodembedekkende vegetatie en behouden op eigen initiatief het moerasgebied op onze plantage.

Why Horti Footprint Circle?

Bamboo Village als Horti Footprint Circle member

Onze missie is om een veilig en betekenisvol leven te creëren voor iedereen op de planeet, zowel nu als in de toekomst. We streven ernaar om een duurzame toekomst te bevorderen, waarbij we samenwerken met lokale inwoners. Onze inzet voor milieubewustzijn en duurzaamheid is de drijvende kracht achter al onze activiteiten. Samen willen we een wereld creëren waarin de balans tussen mens en planeet wordt gehandhaafd.

Met onze deelname aan Horti Footprint Circle hopen we een bijdrage te leveren aan klimaatneutrale tuinbouw, door middel van de aanplant van bamboe.

oVER BAMBOO VILLAGE

Ons certificaat

Onze bamboeplantage in Oeganda is door Open Natural Carbon Removal Accounting (ONCRA) gecertificeerd voor het verwijderen van CO2 uit de atmosfeer, ofwel kooldioxideverwijdering (CDR).

In samenwerking met ONCRA is berekend hoeveel CO2 onze bamboeplantage uit de atmosfeer kan halen. Voor deze vastgestelde hoeveelheid geven wij carbon credits uit.

View other Horti Footprint Circle members
Scroll naar boven