Horti Footprint Circle Member

Greenhouse Sustainability

Greenhouse Sustainability heeft jarenlange ervaring in de tuinbouwsector met het helpen van bedrijven op hun weg naar een duurzame toekomst. 

Onze LCA-specialisten doen dit door milieu-impact inzichtelijk te maken middels levenscyclusanalyses (oftewel footprint berekeningen), en advies voor het reduceren van de uitstoot.

OVER GREENHOUSE SUSTAINABILITY

Inzicht in de milieu-impact

Bij Greenhouse Sustainability hebben we alles in huis om tuinbouwbedrijven te begeleiden naar een duurzame toekomst. Al sinds 2015 berekenen wij footprints voor hoofdzakelijk de land- en tuinbouwsector, maar ook daarbuiten.

Wij berekenen de milieu-impact van uw bedrijf en producten met behulp van een levenscyclusanalyse (LCA). Want als u duurzaamheid meetbaar maakt, heeft u inzicht en kunt u concreet en effectief aan de slag met verduurzamen.

Samen met advies voor reductie en compensatie leggen we de basis voor een duurzame toekomst. Daarnaast helpen we u bij het creëren van content om uw duurzame verhaal onder de aandacht te brengen.

Zelf berekenen met footprint tools

Een Life Cycle Assessment geeft als enige echt antwoord op de vraag hoe duurzaam een product of bedrijf nu écht is. Onze professionele LCA-specialisten kunnen u het werk uit handen nemen en de footprint voor u berekenen, maar wij begrijpen het ook als u het liever zelf doet. 

Wij maken het graag gemakkelijk voor u en daarom bieden wij verschillende toegankelijke online tools, waarmee u zelf uw footprint kunt berekenen.

"Wij gaan ons er met Horti Footprint Circle hard voor maken dat duurzaamheid voor de hele tuinbouwsector meetbaar en inzichtelijk wordt gemaakt, om klimaatneutraliteit te bereiken."
Henri Potze
Eigenaar Greenhouse Sustainability
Product

Flori Footprint Tool

Milieu-impact in de hele sierteeltketen inzichtelijk, van productie tot end of life

De Flori Footprint Tool is speciaal ontwikkeld voor de sierteeltsector om footprintberekeningen voor iedereen snel en eenvoudig toegankelijk te maken. U berekent met deze online software in uw eigen tempo op een eenvoudige wijze de footprint van uw bedrijf en al uw producten.

De Flori Footprint Tool biedt ieder bedrijf de mogelijkheid om zelf de berekening uit te voeren volgens de regels van de Europese FloriPEFCR. De berekening geeft u inzicht in de impact op het milieu gedurende de hele levenscyclus van uw product. Het resultaat is het antwoord op de vraag die speelt; ‘Hoe duurzaam is deze bloem/plant nu écht?’ Eenvoudig en inzichtelijk.

Waarom Horti Footprint Circle?

Samen richting een duurzame tuinbouw

Greenhouse Sustainability is één van de initiatiefnemers van Horti Footprint Circle (voorheen Horti Footprint Chain Program). Met jarenlange ervaring in het berekenen van milieu-footprints in de tuinbouw, startten we in 2021 met het Horti Footprint Chain Program. Dit met het doel om iedere partij in de schakel te laten meewerken aan footprintberekeningen, om zo ketenbreed te kunnen verduurzamen. Want alleen als iedere partij meewerkt, kan de uitstoot per onderdeel van de keten worden verminderd.

“Het belangrijkste van de Horti Footprint Circle is dat we ervoor zorgen dat de CO2-emissies binnen de tuinbouwsector worden teruggebracht naar nul en dat de sector uiteindelijk klimaatneutraal wordt. Daarvoor hebben we alle schakels van de keten nodig. Nu is het vaak nog lastig om in te schatten welke categorieën de hoogste milieubelasting veroorzaken, maar als iedereen bereid is om mee te werken aan een footprint berekening, krijgen we dat wél goed in beeld en kunnen we er met elkaar aan werken om de totale uitstoot terug te dringen.”

Henri Potze, Eigenaar Greenhouse Sustainability
Bekijk andere Horti Footprint Circle-members
Scroll naar boven