Ketenkracht samen reduceren

KETENKRACHT: SAMEN DE FOOTPRINT REDUCEREN

Bij Horti Footprint Circle draait het om verbinding. Door de verbinding tussen ketenpartners op te zoeken worden de ketens in de tuinbouwsector gestimuleerd om hun footprints inzichtelijk te maken en de CO2-uitstoot gezamenlijk te reduceren. Juist met deze ketenaanpak moet het mogelijk worden om in 2030 klimaatneutraal te kunnen werken binnen de tuinbouw.

Samen met het krachtige netwerk helpt Horti Footprint Circle bedrijven uit de sector met verduurzamen. Om deze reden lanceert Horti Footprint Circle de eerste KETENKRACHT: een uitnodiging tot verduurzaming. Aangesloten partners kunnen op deze manier een bijdrage leveren aan het optimaliseren en reduceren van de keten.

Wat houdt KETENKRACHT in?

Met KETENKRACHT maken we alle deelnemers van Horti Footprint Circle betrokken bij de keten en bieden we de kans om (verbeterde) producten te leveren aan kwekers. In 5 stappen naar verduurzaming:

Stap 1: bekijk footprint
U ontvangt de footprint berekening van de kweker die centraal staat. Zo kunt u precies zien wat de milieu-impact van de partner is in diverse impact-categorieën.

Stap 2: geef reductie-advies
Denkt u dat uw product een oplossing kan bieden? Dan heeft u 14 dagen de tijd om advies te leveren. In uw advies geeft u aan hoe uw product de partner kan helpen met verduurzaming.

Stap 3: word geselecteerd
Horti Footprint Circle legt uw reductie-advies voor aan de partner. De partner selecteert 5 bedrijven die hebben aangegeven de footprint te kunnen reduceren.

Stap 4: overhandig uw footprint
Bent u geselecteerd? Laat dan uw footprint (opnieuw) berekenen, zodat u aan de hand van een recente ketenfootprint kunt bewijzen dat uw product daadwerkelijk een positief effect heeft op de footprint van de keten.

Stap 5: product leveren
Na de footprint berekening geeft de partner aan of uw bedrijf de opdracht mag leveren.

Wilt u meer informatie ontvangen over KETENKRACHT of ook lid worden van Horti Footprint Circle? Neem dan contact op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven