Horti Footprint Circle Member

Lensli

Lensli ontwikkelt en produceert al meer dan 115 jaar met veel plezier en passie substraten voor de professionele tuinbouw in binnen- en buitenland. Lensli zet zich volledig in om duurzame groei te faciliteren voor hun klanten. Met onze focus op het gebruik van duurzame grondstoffen, productiefaciliteiten én expertise maken ze dit mogelijk.

Over Lensli

Duurzaamheid is een belangrijk element in de hele bedrijfsvoering

Van kantoor tot aan het eindproduct; overal in de keten probeert Lensli een evenwicht te bereiken tussen mens, milieu en economie om de aarde niet uit te putten. Voor nu en in de toekomst.

Samen met telers en kwekers streeft Lensli continu naar innovatieve en duurzame oplossingen om elke dag opnieuw het beste uit de (pot)grond te halen. Alles voor een gezonde toekomst en groei.

Have Fun Growing, dát is waar Lensli samen met hun klanten voor gaat.

“Onze duurzaamheidsclassificatie is een innovatie waar wij trots op zijn. Hiermee maken we onze substraten toekomstbestendig zonder aan kwaliteit in te leveren én kunnen we onze klanten verder bijstaan in hun duurzaamheidstransitie”.

Rob Bierman, Commercieel Manager
Product

Als substraatleverancier de hele professionele tuinbouw bedienen

Vanuit jarenlange ervaring kan Lensli vertrouwen op formules die zich al ruimschoots in de praktijk bewezen hebben, en die als basis dienen voor nieuwe toepassingen. Voor ieder product dat wordt gemaakt en afgeleverd kan Lensli de milieu-impact berekenen. Dit om inzicht te krijgen in de bijbehorende footprint van hun producten en om verbeteringen door te voeren.

Het Lensli team is non-stop op zoek naar nieuwe, innovatieve grondstoffen en mogelijkheden, om tot het meest optimale groeiresultaat te komen. Om telers bij te staan in hun duurzaamheidstransitie, geeft Lensli hun substraten een classificering in duurzaamheid mee, waarbij ze niet alleen sturen op CO2 en aandeel veen, maar bovendien kijken naar de herkomst en het type van organische grondstoffen en meststoffen.

De substraten zijn verdeeld in overzichtelijke segmenten waardoor ze niet alleen een stuk gemak aan hun klanten bieden, maar ook zelf beter in staat zijn om gerichte focus te houden in relatie tot onderzoek, ontwikkeling en communicatie.

“Lensli streeft naar het gebruik van meer circulaire en hernieuwbare grondstoffen. In de sector is de doelstelling hiervoor gesteld op 35 procent in 2025. Wij willen echter nog een stap verder gaan en in 2025 een procentueel hoger aandeel hebben bereikt. We zien het belang en de mogelijkheden van het gebruik van circulaire grondstoffen.”
Ronald Keijzer
Hoofd Kwaliteit
Waarom Horti Footprint Circle?

Lensli als Horti Footprint Circle member

De ambitie van Lensli is om telers de ingrediënten te geven die bijdragen aan hun succes voor nu en in de toekomst. Lensli streeft ernaar om voorop te lopen in duurzame groei en innovatie en heeft dan ook een sterke focus op (hernieuwbare) grondstoffen. Bovendien is het bedrijf al ruim 8 jaar bezig met het maken van footprint berekeningen van hun producten, en dus een voorloper binnen hun expertise gebied.  

Lensli vindt het belangrijk een waardevolle bijdrage binnen de keten te leveren om zodoende de totale CO2-uitstoot van het bedrijf en de klanten te verlagen. De participatie in Horti Footprint Circle is dan ook een waardevolle en zelfs logische aanvulling op de huidige ambities, doelstellingen en bedrijfsvoering.

Met Horti Footprint Circle werkt Lensli samen toe naar klimaatpositieve sierteeltproducten in 2030.

“Ik kijk er naar uit samen met het gehele team een nieuw hoofdstuk aan de ruim 100 jaar aan Lensli geschiedenis toe te voegen. Daarbij staan continuïteit, samenwerking en duurzame innovatie centraal. Met elkaar en met onze klanten willen we werken aan een gezonde en succesvolle toekomst.”

Gert Blaauw, Managing Director
Bekijk andere Horti Footprint Circle-members
Scroll naar boven