Voor kwekers

lidmaatschap 'Start'

 

Wilt u als kweker bijdragen aan een klimaatneutrale tuinbouwsector? Word dan lid van de Horti Footprint Circle. Op deze pagina leggen we uit wat het lidmaatschap START voor kwekers inhoudt.

de voordelen van uw lidmaatschap

Waarom lid worden van Horti Footprint Circle?

De impact die uw bedrijfsactiviteiten en producten hebben op het milieu, wordt ook wel de footprint genoemd. Het berekenen van een footprint geeft inzicht in hoe duurzaam uw bedrijf en uw producten zijn en is het startpunt voor het verduurzamen van uw organisatie. Door deel te nemen aan Horti Footprint Circle werkt u met andere bedrijven samen met als doel de milieu-impact van de hele keten verkleinen.

De voordelen

Promotie

Vanuit Horti Footprint Circle profiteert u van meerdere voordelen. Wij helpen u voornamelijk aan naamsbekendheid en zichtbaarheid onder de juiste doelgroep. Als kweker profiteert u van:

Logo op website
Uw logo wordt op de deelnemerspagina geplaatst. 

Landingspage op website
Een pagina over uw bedrijf of product. U levert uw logo, afbeeldingen en tekst aan.

Artikel in nieuwsbrief
Om de maand wordt een digitale nieuwsbrief verstuurd. Hierin wordt 1 keer per jaar aandacht besteed aan uw bedrijf of product. U levert een afbeelding en tekst van max. 100 woorden aan.

De voordelen

Footprint

Het berekenen van footprints is een belangrijk onderdeel van Horti Footprint Circle. Voor het START pakket is een footprintprintberekening op productniveau nodig. Heeft u nog geen footprintberekening gedaan? Met de Flori Footprint Tool van Greenhouse Sustainability kunt u uw footprint zelf berekenen. Het is ook mogelijk om een footprintberekening door de LCA-specialisten van Greenhouse Sustainability te laten doen.

De voordelen

Netwerk

Het Horti Footprint Circle netwerk bestaat uit belangrijke partners in de tuinbouwsector. U heeft toegang tot het netwerk, zodat u interessante contacten kunt leggen, kunt sparren met andere deelnemers en samen met verduurzaming aan de slag kunt gaan. Als aangesloten partner kunt u uw steentje bijdragen en profiteert u tegelijkertijd van commercieel voordeel.

Ondersteuning voor verduurzaming via netwerk
Via Ketenkracht krijgt u de mogelijkheid om reductie-advies te geven met uw product. De kweker maakt hier een keuze in. Aan de hand van uw footprintberekening kan in kaart worden gebracht of uw product daadwerkelijk tot een lagere footprint leidt.

Gratis deelname aan Horti Footprint Circle event
Bij de Horti Footprint Circle events komt het netwerk bijeen om ervaringen te delen. Tijdens de evenementen worden de berekende ketenfootprints gepresenteerd en mogelijke bespaarmaatregelen besproken. Ook komen relevante sprekers aan het woord en krijgen verschillende deelnemers de kans om zich te introduceren. Met het START pakket mag u gratis deelnemen aan de events.

Hulp nodig?

Keuzehulp lidmaatschap

Bent u enthousiast over Horti Footprint Circle en de ambities die we met elkaar hebben? Maar weet u niet welk lidmaatschap bij uw bedrijf past? Wij helpen u graag bij het kiezen van het juiste pakket.

Scroll naar boven