Horti Footprint Circle Member

Modiform

Modiform richt zich op de verschillende schakels in de tuinbouwketen en is altijd op zoek naar manieren waarop de verschillende partijen kunnen samenwerken, van veredelaar en teler tot handel, retail en consumenten.

Over Modiform

Innovatieve verpakkingsoplossingen

Modiform ondersteunt, faciliteert en ontwikkelt een heel spectrum aan oplossingen – van eenvoudig tot complex – voor verpakkingsbehoeften, waardoor waarde wordt toegevoegd voor de klant. Duurzaam denken en handelen zit in de genen van dit familiebedrijf.  Materialen worden verzameld uit de bredere samenleving en geupcycled tot hoogwaardige en unieke producten en innovatieve concepten.

Producten

Modiform maakt kweek-, transport- en verpakkingssystemen voor de tuinbouw. Je ziet onze duurzame ambities terug in elk product in ons assortiment; potten, transporttrays, draagtrays, propagationtrays en online packaging.

We vervangen minder duurzame producten door betere alternatieven, passen bestaande producten aan en zijn voortdurend op zoek naar verbeteringen om door te voeren. Dat kan standaardisatie zijn voor efficiëntere productie en recycling of ontwikkeling van nieuwe producten zonder nieuw plastic. Bovendien zijn we altijd op zoek naar alternatieve materialen voor plastic en nieuwe toepassingen.

Waarom Horti Footprint Circle?

Modiform als Horti Footprint Circle member

We kunnen niet achteroverleunen en niets doen. Als we ervoor willen zorgen dat we een leefbare toekomst voor onszelf en – nog belangrijker –  voor onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen willen, dan moeten we elke dag samen slimme stappen vooruit zetten.

Samen kunnen we de materiaalkringloop sluiten – dat is ons geloof en ons doel! Elk klein beetje helpt om een grote impact te maken. Iedereen kan zijn steentje bijdragen! Door onze Closed Loop verbintenis weten we dat we helpen om de kringloop te sluiten in elk deel van de keten. Van het maken van slimme ontwerpen tot het verminderen van materiaalgebruik door lichtere trays te ontwikkelen. En van het uitvoeren van levenscyclusanalyses (LCA’s) tot het uitvoeren van interne recycling.

Bekijk andere Horti Footprint Circle-members
Scroll naar boven