Horti Footprint Circle Member

Phormium

Phormium is leverancier van hoogwaardig agrotextiel voor de tuinbouwsector. De professionele schermdoeken, gronddoeken, en heavy-duty doeken voor de champignon- en compostproductie van Phormium worden gekenmerkt door hun duurzaamheid en technische performantie. Het zijn innovaties, gecreëerd door het Phormium Research Center, om de snel evoluerende, hoogtechnologische tuinbouwmarkt te kunnen bedienen.

Phormium logo
Over PHORMIUM

Voor ieder project professionele schermen

Als toonaangevende wereldspeler reikt Phormium toekomstbestendige oplossingen aan.

Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze bedrijfscultuur, gedreven door ons eigen engagement tegenover het milieu, specifieke vragen van eindklanten of de regelgeving. Om dergelijke uitdagingen aan te gaan, leveren we inspanningen in efficiëntere bedrijfsvoering, duurzamere producten, de samenstelling van onze grondstoffen en recycleerbaarheid.

Phormium doeken
Jesse Verbeke Application Manager Phormium

Als application manager bij Phormium ben ik de schakel tussen de markt en de productontwikkeling. Het thema duurzaamheid is al lang niet meer nieuw maar het zal de komende jaren enkel aan belang toenemen. Als producent van klimaatschermen kan en wil Phormium een belangrijke bijdrage leveren aan het verlagen van de energieconsumptie van de sector. Er valt nog heel wat te halen.

Jesse Verbeke, Application Manager
Producten

Innovatieve schermen en gronddoeken voor de land- en tuinbouwsector

Phormium maakt klimaatschermen zonder praatjes. De focus ligt op het produceren en ontwikkelen van schermen waar bedrijven uit de groenten-, fruit- en bloementeelt beter van worden. Het aluminium nachtscherm PhormiTex Noctis Thermo is hier een goed voorbeeld van. Dit is het meest energiebesparende nachtscherm in de sector waarmee de teler 7% extra bespaart op de energierekening.

Phormium Noctis Thermo
Phormium schermdoeken tuinbouw

Duurzaamheid

Phormium is ook de enige fabrikant van klimaatschermen met een 8-jarige garantie, maar in werkelijkheid gaan de schermen eigenlijk nog veel langer mee. Hiermee beperken we de vervanging van schermen op korte termijn, en dat is een eerste stap naar meer duurzaamheid.

Naast klimaatschermen produceert Phormium ook het 100% biologisch afbreekbare gronddoek ‘Duracover’ dat ingezet wordt voor landschapsinrichting. Duracover wordt geproduceerd op basis van uitsluitend PLA, afkomstig van zetmeel uit maïs.

Waarom Horti Footprint Circle?

Phormium als Horti Footprint Circle member

Phormium heeft de ambitie om de impact van de wereldwijde voedselvoorziening op het ecologisch systeem van onze planeet te reduceren. Door middel van efficiënte bedrijfsvoering willen we als bedrijf minder energie-en afval uitstoten. Door middel van de productie van hoogtechnologische klimaatschermen streven we ernaar de energieconsumptie en de CO2-uitstoot van de tuinbouwsector te beperken.

Deelname aan Horti Footprint Circle stelt Phormium in staat de impact van de huidige en toekomstige generatie klimaatschermen op de CO2-uitstoot van een volledige keten te kwantificeren. Door in contact te treden met andere bedrijven ontstaan nieuwe ideeën die aanleiding kunnen geven tot nieuwe initiatieven rond duurzaamheid binnen het bedrijf maar met andere bedrijven onderling.

Bekijk andere Horti Footprint Circle-members
Scroll naar boven