Horti Footprint Circle Member

Signify

Signify ontwikkelt, produceert en verkoopt Philips GreenPower LED lampen voor de high-tech tuinbouw. Wij richten ons hierbij op professionele groenten-, fruit-, sierteelt- en cannabistelers in kassen en vertical farms. Verduurzaming staat hoog op de agenda van ons bedrijf: onze doelstelling is om de buitengewone mogelijkheden van licht te benutten voor een beter leven en een duurzamere wereld. 

Over Signify

Buitengewone mogelijkheden van licht benutten

Met meer dan 125 jaar ervaring in de tuinbouwbelichting en meer dan 15 jaar met LED in de tuinbouw zijn wij onderscheidend in het advies wat wij telers kunnen bieden met betrekking tot het creëren van lichtplannen met de juiste uniformiteit en adviseren over lichtrecepten die passen bij hun teelt en behoeftes.

Telers willen jaarrond producten telen met constant hoge kwaliteit en opbrengst. Natuurlijk licht schiet vaak tekort om dit te realiseren. Daarom passen telers al jarenlang belichting toe om de factor licht stabiel te houden door het jaar heen. Voorheen werd hier vaak SON-T belichting voor gebruikt. De afgelopen jaren zijn telers massaal overgestapt naar LED belichting. Naast dat LED bijna 2x zo efficiënt is als SON-T kun je met LED ook het spectrum bepalen en zo alleen het licht aanbieden wat de plant efficiënt gebruikt voor groei of sturing.

‘Als grootste lichtbedrijf ter wereld en belangrijkste innovator in onze industrie helpen we professionele klanten en consumenten om met hoogwaardige, energiezuinige verlichtingsproducten, systemen en services hun elektriciteitsverbruik en energiekosten te verminderen om duurzaamheidsdoelen te halen.’

Udo van Slooten, Business Leader Horticulture
Producten

Voor elke teler een passende oplossing

Met ons uitgebreide assortiment hebben wij een duurzame lichtoplossing voor alle toepassingen in de tuinbouw. De variatie aan lichtrecepten voor verschillende gewassen en de verschillende wattages en lichtintensiteiten die we bieden geven de teler een passende oplossing voor zijn situatie. 

Veel telers kiezen ervoor om hun bestaande SON-T lichtinstallatie te vervangen door een duurzamere LED oplossing. Doordat Philips GreenPower LEDs veel minder energie nodig hebben om hetzelfde lichtniveau te realiseren gaat het elektriciteitsverbruik van de telers drastisch omlaag en wordt het vaak gehalveerd. 

Dit heeft een forse impact op de footprint van het eindproduct, of het nu gaat om een kilo tomaten, een chrysant of een orchidee.

Waarom Horti Footprint Circle?

Signify als Horti Footprint Circle member

Het delen van kennis met partners in de keten is cruciaal om de keten te verduurzamen. Met de levencyclusanalyse (LCA) krijgen wij inzicht in het aandeel van belichting op de CO₂-footprint van het eindproduct en wat de totale impact van het overstappen naar Philips GreenPower hierop is. 

Telers weten vaak al wat de impact is van het overstappen op Philips GreenPower LED voor het elektriciteitsverbruik, maar met een LCA wordt de gehele impact transparant. Zo kan de teler met LED geslotener telen waardoor de temperatuur en CO₂ in de kas blijven behouden, wat zich weer vertaalt in een positievere footprint.

Ook krijgen wij tijdens de bijeenkomsten door de verschillende sprekers weer altijd nieuw inzichten over duurzaamheidstrends die spelen in de markt, wat voor ons ook heel waardevol is.

“Toen wij benaderd werden om onderdeel te worden van de Horti Footprint Circle hoefde wij hier niet lang over na te denken. Bij Philips Horticulture LED staat verduurzaming hoog op de agenda dus om samen met andere partners in de keten hier kennis over te delen past perfect bij onze missie!”

Ferry Kuhlman, Global Segment Manager
Bekijk andere Horti Footprint Circle-members
Scroll naar boven