Horti Footprint Circle Member

Van Iperen

Over Van Iperen

Groeispecialist sinds 1921

Al meer dan honderd jaar is Van Iperen actief in de agrarische sector. Wij kennen de markt als geen ander, want wij komen al sinds 1921 bij onze klanten over de vloer. Als groeispecialist adviseren en ondersteunen we onze klanten bij de uitdagingen in hun teelt. Ons advies en onze producten voor bemesting, gewasbescherming, plantversterking en bodemverbetering dragen bij aan gezonde gewassen voor onze klanten. Zowel ons advies als onze producten zijn gericht op het op duurzame wijze voeden, versterken en beschermen van het gewas, uitgaande van de natuurlijk kracht van de plant.

“Het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen en chemische meststoffen wordt steeds meer aan banden gelegd. Van Iperen speelt graag een actieve rol in het meedenken over oplossingen om de teelt te verduurzamen.”

Wouter van Vliet, Sectormanager Tuinbouw en Akkerbouw
Producten

Voor het voeden en versterken van het gewas hebben we een compleet meststoffen- en biostimulantenpakket en investeren we continu in het vergroenen van dit pakket. Voorbeelden hiervan zijn de duurzame, organische GreenSwitch® meststoffen en de PlantsforPlants® biostimulanten.

GreenSwitch® meststoffen

Met GreenSwitch® produceren we uit drijfmest een vloeibare en heldere duurzame nitraatmeststof. Het proces is gebaseerd op Pure Green Agriculture-technologie. Dit productieproces is nagenoeg CO2-neutraal en de meststof werkt net zo goed als de chemisch geproduceerde variant. In 2021 won GreenSwitch® zowel de Greentech Innovation Award als de Horticontact Innovation Award.

“Met GreenSwitch® sluiten we de kringloop weer, telers kunnen met GreenSwitch® duurzamer telen én we leveren een bijdrage aan het oplossen van het stikstofprobleem.”
Marc van Oers
Director of Innovations

PlantsforPlants® biostimulanten

Plants for Plants® biostimulanten bevatten specifieke inhoudsstoffen, die zijn onttrokken uit bepaalde planten. Met het toepassen van deze producten wordende de gunstige eigenschappen van de planten waaruit de inhoudsstoffen zijn onttrokken, op het gewas overgebracht dat deze eigenschappen van nature onvoldoende bezit. Plants for Plants® producten zijn ontwikkeld na tien jaar wetenschappelijk onderzoek, in een samenwerking tussen Van Iperen, Van Iperen International en Landlab. Plants for Plants® won de European LIFE Award 2023 in de categorie ‘Environment’.

Biologische en groene gewasbeschermingsmiddelen

Voor het op een duurzame wijze beschermen van het gewas voeren wij een uitgebreid pakket aan biologische en groene gewasbeschermingsmiddelen. Onze adviseurs en specialisten begeleiden onze klanten in het vergroenen van hun teelt en optimale de inzet van deze middelen.

Waarom Horti Footprint Circle?

Van Iperen als Horti Footprint Circle member

Wij vinden het belangrijk om onze verantwoordelijk te nemen voor de wereld van morgen. Duurzaamheid staat hoog in ons vaandel, zowel binnen onze eigen bedrijfsvoering als in onze rol richting onze klanten. Door te investeren in vergroening van ons advies en een duurzaam productenpakket, helpen wij onze klanten in het duurzaam telen van hun gewassen en het verlagen van de CO2-footprint van hun producten.

Dit laatste kunnen wij echter niet alleen; samenwerking in de keten is hiervoor cruciaal. Dat is voor ons een belangrijke reden voor onze participatie in Horti Footprint Circle. Samen optrekken naar een klimaatneutrale tuinbouwsector in 2030!

“Telers zoeken naar oplossingen om toekomstbestendig te kunnen telen. Met GreenSwitch® als meststof kunnen ze een belangrijk verschil maken in het verduurzamen van de teelt.”

Erik Noordam, Accountmanager
Bekijk andere Horti Footprint Circle-members
Scroll naar boven