Samen voor een klimaatneutrale tuinbouw

Door deel te nemen aan Horti Footprint Circle werkt u met andere tuinbouwbedrijven samen met als doel de milieu-impact van de hele keten te verkleinen. 

Ons middel

De unieke krachtenbundeling van Horti Footprint Circle

Horti Footprint Circle bestaat uit drie elementen: footprintberekeningen, promotie en een netwerk van bedrijven die oprecht bezig zijn met de klimaatneutrale toekomst van de tuinbouw. Deze krachtenbundeling vormt het unieke middel om ons doel te bereiken. De verschillende elementen versterken elkaar én creëren nieuwe mogelijkheden. 

Als deelnemer profiteert u van deze voordelen en komt u in de actiestand.

Footprint

Reduceren op basis van footprint

De impact die uw bedrijfsactiviteiten en producten hebben op het milieu, wordt ook wel de milieu-footprint genoemd. Het berekenen van een footprint geeft inzicht in hoe duurzaam uw bedrijf en uw producten zijn en is de basis voor verduurzaming. Samen gaan we werken aan het verkleinen van de milieu-impact in de gehele keten.

Als u een kweker of leverancier bent, is het startpunt voor deelname het berekenen van uw product footprint. Zo kunnen we in kaart brengen waar er verbeteringen mogelijk zijn in de keten. Deze gedetailleerde weergave van de milieu-impact maakt het mogelijk om heel gericht het gesprek aan te gaan met leveranciers. Zo kunt u op een zeer effectieve manier met verduurzaming aan de slag gaan.

KetenKracht - 5 stappen naar verduurzaming

Horti Footprint Circle draait om verbinding. Met ons krachtige netwerk helpen we bedrijven uit de sector verduurzamen. Als aangesloten partner kunt u uw steentje bijdragen en profiteert u tegelijkertijd van commercieel voordeel. Met KetenKracht betrekken we alle deelnemers bij de keten en bieden we de kans om (verbeterde) producten te leveren aan kwekers.

Netwerken

De kracht van samenwerken

Als deelnemer van Horti Footprint Circle kunt u netwerken met belangrijke partners in de tuinbouwsector. Het Horti Footprint Circle netwerk zorgt voor een sterke samenwerking tussen de verschillende partijen. Door het uitwisselen van informatie, ervaringen, keten- berekeningen en doelen op het gebied van duurzaamheid komen nieuwe perspectieven en ideeën tot stand: bevorderlijk voor zowel uw eigen organisatie als de hele sector. We inspireren en helpen elkaar om tot een duurzame tuinbouwsector te komen.

In actie tijdens event

Twee keer per jaar vindt het Horti Footprint Circle Event plaats, meestal op locatie bij één van de participanten. Hier komt het netwerk bijeen om ervaringen te delen. Tijdens de evenementen worden de berekende ketenfootprints gepresenteerd en mogelijke bespaarmaatregelen besproken. Hierdoor hoeft u niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden. Ook komen relevante sprekers aan het woord en krijgen verschillende deelnemers de kans om zich te introduceren.

Wilt u graag aanwezig zijn bij het eerstvolgende event maar bent u (nog) geen deelnemer? Vraag dan tickets bij ons op. 

Voordelen

Uw duurzame verhaal bij de juiste doelgroep

Horti Footprint Circle helpt u aan naamsbekendheid en zichtbaarheid in de tuinbouwsector. Via verschillende promotiemogelijkheden brengen wij uw duurzame missie en successen goed onder de aandacht.

Onderbouwd met feiten

Uw berekende footprint is niet alleen een manier om inzicht te krijgen in uw milieu-impact; het is ook een middel om uw duurzame boodschap kracht bij te zetten met onderbouwde cijfers.

Benutten van diverse kanalen

De combinatie van zowel online als offline promotieactiviteiten én het inzetten van het Horti Footprint Circle-netwerk zorgen ervoor dat uw bereik optimaal is. Zo krijgt uw bedrijf en uw duurzame product de aandacht en slagkracht die het verdient.

We doen het samen

Door samen te communiceren over de verduurzaming van de tuinbouwsector bundelen we pas écht onze krachten. We laten zien hoe vooruitstrevend de sector is en welke successen er worden behaald.

Neem contact met ons op

Wilt u onderdeel worden van Horti Footprint Circle, uw footprint laten berekenen of meer informatie ontvangen? Stuur eenvoudig een bericht via het formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Scroll naar boven